Kort nieuws Economie

Digitale televisie blijft groeien

Houten, 11 dec. - Het aantal aansluitingen voor digitale televisie in Nederland is in het derde kwartaal met 3,4 procent gegroeid. In totaal waren er eind september 4,56 miljoen aansluitingen, 149.300 meer dan drie maanden daarvoor. Dat heeft onderzoeksbureau Telecompaper vandaag gemeld. Het marktaandeel van digitale televisie kwam daarmee op 57,3 procent. De grootste aanbieder van digitale televisie is Ziggo, dat bijna 32 procent van de markt bedient. KPN volgt met bijna 21 procent, Canal Digitaal en UPC hebben respectievelijk 18,5 en 15,6 procent. (ANP)

Weer eerste vlucht Dreamliner gemeld

Everett, 11 dec. - De Boeing 787 Dreamliner zal naar verwachting in de week tussen 15 en 22 december, na bijna twee jaar vertraging, voor het eerst het luchtruim kiezen. Dat heeft de vliegtuigfabrikant vandaag bekendgemaakt. De precieze datum is afhankelijk van laatste kleine testen en de weersomstandigheden. De eerste vlucht met de Dreamliner is al vijf keer uitgesteld. Voor het laatst gebeurde dat in juni, toen bleek dat een stuk tussen de vleugels en de romp moest worden versterkt. De introductie van het toestel loopt bijna twee jaar achter op schema. (ANP)

ING betaalt Staat 21 december terug

Amsterdam, 11 dec. - ING betaalt de Nederlandse Staat de helft van het aan de bank en verzekeraar geleende geld op 21 december terug. Dat heeft ING vandaag bekendgemaakt. Het gaat om 5 miljard euro van de totale lening van 10 miljard. In totaal moet ING 5,606 miljard euro betalen. Bovenop het geleende bedrag komt namelijk een rente van 259 miljoen euro en een extra bedrag van 347 miljoen euro vanwege de vervroegde terugbetaling. (ANP)