Bollegraf is bond liever dan Krajicek

De tennisbond heeft in het conflict tussen Manon Bollegraf en Michaëlla Krajicek de kant gekozen van de Fed-Cupcaptain. Het contract van Bollegraf als coach van de vrouwentennisploeg is door de KNLTB verlengd, waardoor de kans groot is dat Krajicek zal bedanken als Nederland begin februari in Portugal aantreedt in de Europees/Afrikaanse Zone 1. „Ik speel graag in de Fed Cup, maar niet onder Bollegraf”, zo stelde de huidige nummer 129 van de wereld vorig jaar juni.

Technisch directeur Rohan Goetzke heeft onlangs in gesprek met Krajicek nog geprobeerd beide partijen met elkaar te verzoenen. Die poging is mislukt. Krajicek neemt het Bollegraf nog altijd zeer kwalijk dat ze in een verhaal in De Telegraaf onder de kop ‘In de ban van een man’ kritiek uitte op fitnesscoach Allistair McCaw. „Misa neemt zelf geen beslissingen, de beslissingen worden nu voor haar genomen”, stelde Bollegraf. „Het is heel erg triest wat er gebeurt, die man maakt zoveel kapot. Je kunt slechts hopen dat het allemaal snel voorbijgaat en dat het dan nog niet te laat is.”

Bollegraf bood haar excuses aan, maar dat was voor Krajicek niet voldoende. „Ik vind dat ze speelsters in bescherming moet nemen. Dat heeft ze niet gedaan. Ik wil graag in het Fed-Cupteam spelen, maar niet meer onder haar”, zo stelde Krajicek resoluut vast.

Goetzke koos namens de tennisbond partij voor Bollegraf. „Krajicek had liever een andere coach gehad, maar ik heb haar mijn beweegredenen uitgelegd waarom we met Bollegraf doorgaan”, stelde de voormalige coach van Richard Krajicek gisteren bij de nationale Masters in Rotterdam. „Ik ben blij met de wijze waarop Bollegraf werkt. Als je het zwart-wit wilt stellen, kun je zeggen dat ik in deze kwestie voor Bollegraf heb gekozen. Dat neemt niet weg dat ik hoop dat Krajicek voor Nederland wil spelen.”

Bollegraf was blij met de beslissing van haar werkgever. „Ja, natuurlijk is het prettig als je wordt gesteund”, zei de voormalige proftennisster. „Wat mij betreft is er geen probleem met Krajicek. Ik zal wel zien of ze gaat spelen.” Bollegraf gaat binnenkort acht speelsters, onder wie kopvrouw Arantxa Rus, oproepen voor de een voorselectie voor de Fed Cup.

    • Koen Greven