7 redenen om uit te gaan

1 tentoonstelling

Michaël Aerts

Amsterdam: De Brakke Grond. Van 12 dec t/m 17 jan. Opening: vr 20.00u, kaarten: 5 euro, res: 020-6266866. www.debrakkegrond.nl

In de tentoonstelling Please Please Me geeft de Belgische beeldend kunstenaar Michaël Aerts (1979) met theatrale sculpturen, fijnzinnige tekeningen en een compleet opgetuigde sm-darkroom een overzicht van zijn vaak monumentale werk. Opening vanavond met Martin C. de Waal, Lucky Fonz III & dj Bart Skils (silent disco).

2 parade

Magische Sprookjes Parade

Rotterdam: Arminius. Vr 19.00-22.00u. Gratis. www.arminius.nu

Als een bewegend sprookjesboek trekt een mix van muziek, theater, zang, dans en vuur door de straten van Rotterdam. Met 300 tot 400 dansers en muzikanten.

3 muziek

Club3voor12/Rotterdam

Rotterdam: Exit. Vr 21.00u. Gratis. www.3voor12.vpro.nl

Eerste editie van de Rotterdamse tak van VPRO’s popportal 3VOOR12. Met: Special Power, My Own Army, The Fifth, The Shenanigans.

4 dance

Rauw@klinch

Amsterdam: Melkweg. Vr 23.00-05.00u. Entree: 15 euro + lidm. www.melkweg.nl

De laatste Rauw van dit jaar met jong Nederlands talent en oude vertrouwde namen uit de VS en Zuid-Afrika. MAX zaal: L.A. Riots, Joost van Bellen, Riptide, Baskerville (live). Oude zaal: Wannabeastar, Michael Nunes, Guerilla Speakerz, MC Spoek.

5 festivals

Dag in de Branding & SXNF

Den Haag. G14 / Dag in de Branding: 12 dec. State-X New Forms: 11 & 12 dec. www.dagindebranding.nl; www.state-xnewforms.nl

State-X New Forms, festival voor avant-rock en nu-art, vindt vrijdag en zaterdag plaats in en rondom Paard van Troje. Optredens van o.a. Peaches, Battles, The Melvins en Gary Numan feat. Ade Fenton dj set. G14 / Dag in de Branding vindt zaterdag plaats op de podia van Theater aan het Spui, Korzo5HOOG en het Paard van Troje. Daar smelt het vanaf 20.30 uur samen met de tweede festivaldag van State-X New Forms. Optredens van o.a. het Lunapark Ensemble, Seamus Cater, het Sirene Orkest van De Veenfabriek, het Haags Saxofoonkwartet, Amerikaans multi-instrumentalist AU en soundscape-artiest MiaMia.

6 muziek

Bettie Serveert

Middelburg: de Spot (za 21.00u) & Utrecht: Ekko (zo 20.30u). Entree: 10 euro. www.bettieserveert.com

Bettie Serveert komt in januari met de nieuwe cd Pharmacy of Love, volgens gitarist Peter Visser het hardste album dat de band ooit heeft gemaakt. Dit weekeinde geeft de indierockband twee keer een voorproefje van de uitgebreide clubtour die in 2010 volgt.

7 nachtclub

Club Slip&Grip

Amsterdam: Comedy Theater. Za 23.00-03.00u. Entree: 15 euro. www.comedytheater.nl

De optredens in deze theatrale nachtclub variëren van klassiek ballet tot paaldans, van moderne theaterdans tot lapdance, van een vermakelijke act tot serieus theater, van opera tot lekkere liedjes, van toneel tot live art.