3 redenen om tv te kijken

1 oorlogsfilm

The Deer Hunter

RTL8, 20.30-23.45u.

Psychologisch drama over drie jonge Amerikaanse mannen uit een staalfabrieksstadje in Pennsylvania, die na een overmoedig begin met trauma’s uit de oorlog in Vietnam terugkomen. Vriendschap is het hoofdmotief van deze met vijf Oscars bekroonde film. (Michael Cimino, 1978)

2 THRILLER

The Silence of the Lambs

Net5, 22.20-00.40u.

Met Oscars overladen, psychologische griezelfilm etaleert uiterst effectief de verontrustende wreedheid (en kwetsbaarheid) van de mens. FBI-stagiaire Jodie Foster consulteert de vileine gentleman-moordenaar Anthony Hopkins inzake de psychologie van een loslopende seriemoordenaar. (Jonathan Demme, 1991)

3 drama

Brothers

Ned.2, 23.30-01.20u.

Deens drama over de pogingen van een getraumatiseerde Afghanistan-veteraan om weer de echtgenoot, vader, zoon en broer te zijn die hij was. Hoofdrol voor Ulrich Thomsen, bekend van zijn rol als zoon die het familiefeest verstoort in Festen. De Amerikaanse remake is nu in de bios. (Susanne Bier, 2004)