op nrcnext.nl

Bloggen, of liever tv kijken?

Lifestyleblogger Nalden probeerde in De Wereld Draait Door Matthijs van Nieuwkerk uit te leggen hoe hij van bloggen kan leven. Tevergeefs, zo leek het. NRC-televisierecensent Hans Beerekamp signaleerde in zijn column een diepe kloof tussen de oude media en de blogosphere. Herken jij deze kloof? En zo ja, waar sta je? Of probeer je ’m juist te dichten?

Discussier mee op nrcnext.nl

Herbruiksels

Wat te doen met oude cassettebandjes? De rubriek Herbruiksel geeft vijf ideeën: maak een portret van je favoriete artiest, ontwerp een horloge, weef jurken en stropdassen of maak macabere sculpturen. En als je nog een autoradio met cassettespeler hebt, kun je met de iDeck muziek van je iPhone beluisteren.

Kijk voor andere gadgets op nrcnext.nl

Voor onder de kerstboom

Het kabinet wil dat de regels weer duidelijk zijn voor burgers en presenteerde daarom de ‘Burgerschapskalender’. Die moet burgers inspiratie geven voor hun eigen burgerschap. De kalender roept bijvoorbeeld op om iemands buddy te zijn, nieuwe Nederlanders welkom te heten en verstandig om te gaan met korte lontjes.

Lees de regeltjes op nrcnext.nl