Kort nieuws Binnenland

Eerste IVF-baby geboren zonder hormoonkuur

Rotterdam, 10 dec. - Gisteren is de eerste Nederlandse baby geboren die verwekt werd met behulp van een nieuwe vruchtbaarheidsbehandeling: in vitro maturatie (IVM). Deze techniek lijkt op IVF, maar dan zonder de gebruikelijke, loodzware en soms gevaarlijke hormoonkuur. Pagina 8

Q-koorts: Kamer steunt kabinet

Den Haag, 10 dec. - De Tweede Kamer is in grote lijnen tevreden over het besluit van de overheid om geiten besmet met Q-koorts te doden. Wel wil een deel van de Kamer onderzoek naar het beleid dat de afgelopen jaren is gevoerd. Pagina 3

‘Canada wist van risico op marteling’

Ottawa, 10 dec. - Sommige Canadese militairen waren wel degelijk op de hoogte dat Afghaanse gevangenen die zij overdroegen aan de Afghaanse autoriteiten gemarteld konden worden. Dat heeft een Canadese generaal gezegd. Pagina 5

Staat wil geen uitlevering Julio P.

Den Haag, 10 dec. - De Nederlandse Staat is niet van plan Spanje om uitlevering te vragen van Transavia-piloot Julio P. Pagina 3

Kritiek op leger van Rekenkamer

Rotterdam, 10 dec. - De informatievoorziening aan de minister van Defensie over de paraatheid van zijn krijgsmachteenheden is nog steeds „onvoldoende betrouwbaar”, aldus de Algemene Rekenkamer in een rapport. Pagina 3

Kamer: meer verlof bij zwangerschap

Den Haag, 10 dec. - De Kamer wil dat het zwangerschapsverlof wordt uitgebreid van 16 naar 18 weken. Een voorstel hiertoe van het CDA wordt gesteund door PvdA en GroenLinks. Pagina 15

Banken willen dat Klink GGZ helpt

Rotterdam, 10 Dec. - De banken in Nederland dringen er bij minister Klink (Volksgezondheid, CDA) op aan snel maatregelen te nemen om te voorkomen dat psychiatrische instellingen (GGZ) in financiële problemen komen. Pagina 2

AZ uitgeschakeld

Luik, 10 dec. - AZ heeft gisteren met 1-1 gelijkgespeeld tegen Standard Luik en is daardoor uitgeschakeld voor Europees voetbal na de winterstop. De doelman van Standard maakte in de 95ste minuut de gelijkmaker. Pagina 11