Geen goud voor Woods

Nog niet zo lang geleden wist Joe Baca het zeker: golfer Tiger Woods moest worden geëerd wegens zijn sportieve gedrag en het afbreken van barrières in de golfsport. Het werd volgens het Congreslid van Californië hoog tijd dat Woods een ‘Congressional Golden Medal’ kreeg toebedeeld. De politicus wilde zelfs een wet indienen om het mogelijk te maken.

Maar daar is Baca van teruggekomen. „In het licht van de recente ontwikkelingen zie ik er toch maar vanaf”, liet hij gisteren in een persverklaring weten. Daarmee doelt het Congreslid op het bizarre auto-ongeluk voor Woods’ villa, eind vorige maand, en de geruchten over echtelijke ruzies als gevolg van huwelijkse ontrouw. Door die gebeurtenissen viel Woods van zijn voetstuk.

Sponsors laten de golfer vooralsnog niet vallen, maar de aandacht voor de Amerikaanse miljardair is tanende. Hij is sinds zijn auto-ongeluk nauwelijks meer te zien geweest in reclamespots. Gilette was op 29 november de laatste sponsor die op prime time een commercial met Woods uitzond.

Op internet wordt intussen veel geld verdiend met het schandaal, dat bijna net zo veel aandacht genereert als de dood van Michael Jackson en de inauguratie van president Obama.