8 redenen om uit te gaan

1 cd presentatie

El Pino & the Volunteers

Amsterdam: Paradiso. Tijd: 20.00u. Entree: 9 euro. www.paradiso.nl

El Pino & the Volunteers, in 2001 ontstaan als afstudeerproject van de Rotterdammer David Pino, maakt een mix van alt country, gitaarpop en rock. Vanavond presenteert de band het tweede album, getiteld The Long-Lost Art Of Becoming Invisible.

2 theater

So Long Snow

Amsterdam: hetveem theater. Tijd: 20.30u. www.hetveemtheater.nl

So Long Snow van Blood for Roses geeft een nostalgisch toekomstbeeld waarin sneeuw en ijs alleen nog maar in de herinnering bestaan. Voormalig NOS & RTL4-weerman Harry Otten speelt in deze ‘melodramatische science-fiction voorstelling’ zichzelf.

3 muziek

Cords

Arnhem: Luxor Live. Tijd: 20.30u. Entree: 8 euro. www.luxorlive.nl

Toen de Deventerse noiserockband Cords eerder dit jaar een aantal reünieshows speelde, kregen de bandleden weer de smaak te pakken en besloten ze om na tien jaar weer op te gaan treden. Naast de optredens verschijnt eind februari 2010 de CD/DVD box Collage .

4 talentenjacht

Zing jezelf beroemd

Rotterdam: Café Fout. Tijd: 20.00u. Gratis. www.cafefout.nl

Elke tweede donderdag van de maand krijgen jong en oud een minuut lang de kans om hun zangtalent aan de jury en het publiek te tonen. Naast het opnemen van een single mag de winnaar ook optreden in Rotterdam Ahoy. De winnaar wordt gekozen op 9 maart 2010.

5 dans

Brand New (try-out)

Rotterdam: Studio van Conny Janssen Danst. Van 10-12 & 17-19 dec, 20.30u. www.connyjanssendanst.nl

Nieuw werk van choreografietalenten uit de stal van Dansateliers gedanst door de dansers van Conny Janssen Danst in eigen studio.

6 presentaties

Pecha Kucha

Breda: Gebouw C, centrum voor beeldcultuur. Tijd: 20.00u. Gratis. www.graphicdesignmuseum.com

Pecha Kucha wordt voor het eerst in Breda georganiseerd. Vijftien creatievelingen presenteren twintig beelden die elk 20 seconden te zien zijn.

7 dans

OperaDans: The Snow Queen

Den Haag: Paleiskerk. Tijd: 20.00u. www.theenglishtheatre.nl

De Sneeuwkoningin van Hans Christian Andersen verteld en uitgebeeld in een multidisciplinaire voorstelling door een verteller begeleid met zang en dans. Taal: Engels.

8 kleding ruilen

Swop ’n Fit event

Amsterdam: Clubsportive, Valkenburgerstraat 28. Tijd: 19.00-22.00u. www.swopnfit.nl

Swop ’n Fit is een evenement waar alles draait om (sport)mode, gezondheid en beauty. Het werkt als volgt: iedereen neemt kleding, schoenen of accessoires mee, die ter plekke geruild kunnen worden voor kledingstukken die andere gasten meenemen. Verder kun je tijdens deze bijeenkomst een gezondheidstest doen, advies inwinnen over training en voeding en genieten van gezonde snacks en energiedrankjes.