Winter naakt

Zacht weer vandaag en ook morgen komen de temperaturen weer ruim boven de norm uit met 9 tot 12 graden. Maar aan het wisselvallige, zachte en herfstachtige weer komt spoedig een eind.

Vanavond en komende nacht verandert nog niet veel: bewolkt met stevige regen vanuit het zuidwesten. Veel kouder dan 6 tot 9 graden wordt het niet.

Morgenochtend draait de aantrekkende wind naar noordwest, aan zee windkracht 7 en landinwaarts is het ook onstuimig. In de ochtend is het veelal regenachtig maar vanuit het zuidwesten wordt het droog. ’s Middags klaart het breed op, alleen in Groningen, Drenthe en Twente blijft het nog lang bewolkt. Het wordt 8 tot 12 graden.

Donderdagnacht blijft het doorwaaien met opklaringen naast wolkenvelden en minimumtemperaturen rond 5 graden.

Vrijdag overdag wordt het met een noordelijke wind bewolkt en frisser met maxima van 6 tot 9 graden en in de nacht 1 tot 5 graden.

In het weekeinde is het veelal grijs en kil. Zondag wordt het in het oosten niet veel warmer dan een graad of 3. Vooral langs de noordkust vallen enkele winterse buien.

Maandag kan het ook elders sneeuwen waarna het later in de week echt winter wordt met ’s nachts matige vorst en overdag maxima rond nul.