Sport kort

Panathinaikos en coach Ten Cate gaan per direct uit elkaar

ATHENE. Henk ten Cate is per direct vertrokken als trainer van Panathinaikos. Dat maakte de Griekse club gisteren bekend op de website. Voorzitter Nicolas Pateras liet weten de samenwerking in goed overleg met de Nederlandse coach te hebben beëindigd. Panathinaikos staat tweede in de Griekse competitie met een punt achterstand op koploper Olympiakos Piraeus. Ten Cate verloor de laatste twee belangrijke wedstrijden met de Griekse grootmacht. In de Europa League verloor Panathinaikos met 1-0 van Frank Rijkaards Galatasaray. De ploeg staat wel tweede in groep F en heeft aan een gelijkspel voldoende om door te stoten naar de knock-outfase. Ten Cate kreeg in juni 2008 de leiding bij de Griekse voetbalclub.„Het was een eer deze club te coachen en de resultaten hebben me gesteund”, aldus de Nederlandse coach. (ANP)

‘Bel-Chinezen’ waren al bekend bij politie

EINDHOVEN. FC Eindhoven heeft in de loop van het vorige seizoen meerdere malen melding gemaakt bij de politie van zogenoemde ‘bel-Chinezen’. Dat bevestigde algemeen directeur van de eerstedivisieclub gisteren. De politie heeft de betreffende personen gevraagd zich te identificeren, maar constateerde geen strafbare feiten. Maandag verklaarde de voorzitter van FC Eindhoven, dat de politie een onderzoek heeft ingesteld naar zijn club in het kader van het Europese gokschandaal. Er zijn volgens hem geen aanwijzingen dat spelers van Eindhoven betrokken zijn bij eventuele fraude. „Daar steken wij als organisatie onze handen voor in het vuur.” (ANP)

Mijnders technisch directeur roeibond

AMSTELVEEN. René Mijnders is door de Koninklijke Nederlandsche Roeibond aangesteld als technisch directeur. De 54-jarige Mijnders gaat de coachstaf van de KNRB aansturen en wordt verantwoordelijk voor het invullen van het technisch topsportbeleid van de bond. De KNRB wil bij de Olympische Spelen van Londen in 2012 tot de top vijf van de roeiwereld behoren. Op de Spelen haalde Mijnders met de mannenacht goud in Atlanta (1996), zilver in Sydney (2000) en brons in Athene (2004). (ANP)

Spelers CSKA Moskou geschorst om doping

MOSKOU. De Europese voetbalunie UEFA heeft twee spelers van CSKA Moskou geschorst wegens mogelijke overtreding van de dopingregels. De internationals Aleksei Berezoezki en Sergej Ignatsjevitsj zouden na het duel voor de Champions League met Manchester United op 3 november positief zijn bevonden. Het middel Sudafed dat bij de spelers is aangetroffen, staat weliswaar niet op de dopinglijst, maar het gebruik moet wel vooraf worden gemeld. (ANP)

Westwood Europees golfer van het jaar

LONDEN. Golfer Lee Westwood is gisteren verkozen tot speler van het jaar in de Europese tour. De Brit eindigde dit jaar voor de tweede keer in zijn carrière als nummer één op de ranglijst met een prijzengeld van ruim vier miljoen euro. De 36-jarige speler verdiende de eretitel voor de derde keer in zijn loopbaan en kan zich daardoor meten met voormalig topgolfers als Ernie Els, Severiano Ballesteros en Nick Faldo. (ANP)

RKC vraagt hogere toegangsprijzen

WAALWIJK. RKC heeft de prijzen voor losse kaarten verhoogd. Dat maakte de hekkensluiter van de eredivisie gisteren bekend. De financiële situatie van de club is reden voor de verhoging. RKC liet de prijzen dit seizoen ongewijzigd, ondanks promotie naar de eredivisie. (ANP)

De Knegt vindt veldrit ‘ciclocross’ in Italië

FAE DI ODERZO. Gerben de Knegt heeft gisteren de ‘ciclocross’ Del Ponte gewonnen in het Italiaanse Faè di Oderzo. De Nederlandse veldrijder uit de Rabobankploeg had na ruim een uur koers 20 seconden voorsprong op de Italiaan Franzoi. (ANP)