Overige films

A Good Year (Ridley Scott, 2006, VS). Verfilming van boek van Peter Mayle, A Year in the Provence. Russell Crowe speelt de Britse aandelenhandelaar Max die een vervallen landhuis in de Provence erft. Hij wil het snel verkopen, want zoals hij zegt tegen de Franse schone (Marion Cotillard) op wie hij verliefd wordt: „This place does not suit my life.” Waarop zij antwoordt: „No Max, it's your life that does not suit this place.” Ook met Albert Finney. RTL5, 20.30-22.40u.

Tears of the Sun (Antoine Fuqua, 2003, VS). Moslims zijn goddeloze barbaren in actiefilm waarin marinier Bruce Willis dokter Monica Bellucci en wat katholieken moet redden uit Nigeria, waar net een burgeroorlog tussen moslims en christenen is uitgebroken. RTL7, 20.30-22.40u.

Cross of Iron (Sam Peckinpah, 1977, W-Dui/Eng). Briljant uitgevoerde, maar zwaar op de maag liggende oorlogsfilm over het decimeren van een Duits bataljon voor Stalingrad, waar onderlinge animositeit de gruwelen nog harder doet aankomen. Met James Coburn. RTL7, 22.40-1.10u.

Whatever It Takes (David Raynr, 2000, VS). Jongens proberen meisjes te versieren in een tienerkomedie die losjes is gebaseerd op het toneelstuk Cyrano de Bergerac. RTL5, 22.40-24.00u.