op nrcnext.nl

Lijstje van overlooked films

Ja ja, lijstjestijd. Dit keer: films die een hit hadden moeten worden. In de Verenigde Staten dan, want de lijst is gemaakt door de Amerikaanse filmliefhebber Josh Tyler. De lijst begint met Black Snake Moan uit 2007. „Helaas draait Black Snake Moan zich uiteindelijk vast in een kleffe, therapeutische boodschap”, oordeelt de NRC-recensent. Wat vonden de recensenten van andere films op het lijstje, Zack and Miri Make A Porno (2008), The Weather Man (2005) en Kiss Kiss Bang Bang (2005)?

Bekijk de lijst en oordeel mee via nrcnext.nl

Fotograaf leidt de wereld

Tijdens de Algemene Vergadering van de VN afgelopen september, richtte The New Yorker-fotograaf Platon een kleine studio in. Zijn doel: zo veel mogelijk wereldleiders voor de camera krijgen. Volgens Platon kwam het vooral aan op improviseren. In The New Yorker is te lezen hoe een fotograaf tijdens zo’n sessie de leiding overneemt van de wereldleider. Het enige wat Netanyahu nog kan doen is smeken. „Platon”, zei hij, „make me look good.”

Bekijk de fotoserie via nrcnext.nl

Google Street View: Pompei

Google Streetview wordt steeds spannender. Naast grote internationale steden is nu ook het Italiaanse Pompei, bijna 3.000 jaar geleden verwoest door een enorme uitbarsting van de vulkaan Vesuvius, te bewonderen. Verken het enorme ruïnecomplex en wandel virtueel door de straten en pleinen. Volgens de BBC werkte het Italiaanse ministerie van Cultuur mee om meer toeristen te lokken.

Bekijk Pompei via nrcnext.nl

Boze ChristenUnie

De nieuwe assertiviteit helpt de ChristenUnie niet bij het voorkomen van de rituele aanvallen die ze bij tijd en wijle te verduren krijgt van de liberale oppositie. Deze keer over uitspraken van Rouvoet tijdens ‘het Europese Gebedsontbijt’.

Lees wat Rouvoet zei via nrcnext.nl