Kort nieuws voorpagina

Standard & Poor’s: status Rabobank staat onder druk

Amsterdam, 9 dec. - De triple-A-status van Rabobank staat onder druk. Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s heeft het vooruitzicht voor de kredietwaardigheid van Rabo gisteren naar beneden bijgesteld, van ‘stabiel’ naar ‘negatief’. Pagina 15

Vogelbescherming staakt zaak polder

Rotterdam, 9 dec. - Vogelbescherming Nederland staakt de rechtszaak bij de Raad van State over natuurschade door het verdiepen van de Westerschelde. Pagina 2

Recordprijs voor werk Rembrandt

Amsterdam, 9 dec. - Rembrandts schilderij Man met de handen in zijn zij is gisteren geveild voor 20,1 miljoen pond (22,3 miljoen euro). Dat is de hoogste prijs die ooit is betaald voor een Rembrandt op een veiling. Pagina 9

Vrouwen Rawagede klagen Staat aan

Rotterdam, 9 dec. - De weduwen van de mannen die 62 jaar geleden werden geëxecuteerd in het dorp Rawagede tijdens de ‘politionele acties’ in Indonesië, klagen de Nederlandse Staat aan. Pagina 3

Kamer steunt fusie ABN Amro-Fortis

Den Haag, 9 dec. - De Tweede Kamer gaat akkoord met de fusie van de staatsbanken ABN Amro en Fortis Nederland, onder voorwaarde van juridische opheldering over de handelwijze van de Europese Commissie. Pagina 15

Kredietpositie van Griekenland lager

Athene, 9 dec. - Kredietwaardigheidbeoordelaar Fitch heeft gisteren de rating van Griekenland verlaagd. Standard & Poor’s en Moody’s overwegen hetzelfde.

Pagina 13 en 7 (commentaar)

Commissariaten tot vijf beperkt

ROTTERDAM, 9 DEC. - Nederland beperkt het aantal commissariaten en vergelijkbare toezichthoudende functies bij grote bedrijven, zorginstellingen, scholen en woningcorporaties tot maximaal vijf per persoon. Pagina 15

ILO bepleit steun werkgelegenheid

Brussel, 9 dec. - Als Europese landen nu hun steunmaatregelen voor de werkgelegenheid stopzetten, loopt de de langdurige werkloosheid snel op. Dat schrijft de Internationale Arbeidsorganisatie ILO in een rapport. Pagina 15