Kort nieuws Sport

Volleybalploeg Longa ’59 voor tweede keer failliet

Lichtenvoorde, 9 dec. - Het vrouwenteam van volleybalclub Longa ’59 uit Lichtenvoorde is failliet. De Stichting Top Volleybal Oost Gelre (STOG), die het team uit de A-League onder haar hoede heeft, kan door tegenvallende inkomsten uit sponsoring de verplichtingen niet langer nakomen. De rechtbank in Zutphen zal zich op korte termijn buigen over de faillissementsaanvraag. Het is nog onduidelijk of Longa ’59 de competitie afmaakt. De landskampioen uit 2004 en 2005 werd in 2008 ook al eens failliet verklaard, maar toen bracht een lening van de gemeente redding. (ANP)

FC Eindhoven weg aan de Aalsterweg

Eindhoven, 9 dec. - Voetbalclub FC Eindhoven moet na 75 jaar op zoek naar een nieuwe locatie. Dat blijkt uit het masterplan Genneper Parken waar het huidige stadion van de eerstedivisieclub onderdeel van uitmaakt. De gemeente Eindhoven maakte gisteren het voorstel voor het gebied openbaar. FC Eindhoven speelt sinds 1934 op de huidige locatie aan de Aalsterweg. De club moet volgens het plan samen met de gemeente en andere belanghebbenden ‘op middellange termijn’ op zoek naar een nieuwe accommodatie. (ANP)

Geen duobaan voor trainer van Le Mans

Le Mans, 9 dec. - Aan de duobaan waar Dick Advocaat aan begint, komt voor zijn Portugese collega Paulo Duarte een eind. Duarte werd gisteren ontslagen als trainer van de Franse club Le Mans, omdat hij de hele maand januari niet beschikbaar is vanwege zijn verplichtingen als bondscoach van Burkina Faso bij de Afrika Cup. Voorzitter Henri Lagarda vindt dat zijn club, die negentiende staat in de eerste klasse, niet zo lang zonder coach kan. (ANP)

Mijnders technisch directeur roeibond

Amstelveen, 9 dec. - René Mijnders (54) is door de roeibond (KNRB) aangesteld als technisch directeur. Als bondscoach heeft hij een indrukwekkende staat van dienst. Op de Olympische Spelen haalde Mijnders met de mannenacht goud in Atlanta (1996), zilver in Sydney (2000) en brons in Athene (2004). Vorig jaar leidde hij de vrouwenacht naar zilver op de Spelen van Peking. (ANP)

Skiër Grange mist Spelen Vancouver

Lyon, 9 dec. - De Franse skiër Jean- Baptiste Grange (25) kan wegens een gescheurde knieband niet meedoen aan de Olympische Winterspelen in Vancouver. De slalomspecialist, die zes wereldbekerwedstrijden op zijn naam heeft staan, kreeg zondag last van zijn knie tijdens de reuzenslalom in Beaver Creek. Medisch onderzoek in Lyon heeft de ernst van de blessure aangetoond. (ANP)

Kluivert nu trainer

Eindhoven, 9 dec. - Oud-voetbalinternational Patrick Kluivert (33) heeft zijn trainersdiploma gehaald. Hij liep laatst mee bij Jong PSV en volbracht daar de cursus coach betaald voetbal. (ANP)