Kort nieuws Kunst

Wim van Krimpen kandidaat voor gemeenteraad D66

Door onze kunstredactie

Rotterdam, 9 dec. - Wim van Krimpen is namens D66 in Rotterdam kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Dat maakte de D66-factie in Rotterdam vandaag bekend. Van Krimpen was directeur van de Kunsthal en het Fries Museum. Daarna gaf hij leiding aan het Gemeentemuseum in Den Haag.

Al Pacino staat op toneel als Shylock

Door onze kunstredactie

rotterdam, 9 dec. - Acteur Al Pacino speelt de rol van Shylock in Shakespeare’s De Koopman van Venetië, dat deze zomer in het New Yorkse Central Park zal worden opgevoerd. Pacino (69) speelt vanaf 9 juni zeven weken lang bij het Public Theater, in het kader van de ‘Shakespeare in the Park’-serie. Pacino speelde de rol van Shylock eerder in een filmversie van het toneelstuk in 2004. Het is de eerste keer in zeven jaar dat de acteur weer op het toneel te zien zal zijn.

Alicia Keys zet cd in geheel op Facebook

Door onze kunstredactie

Rotterdam, 9 dec. - De New Yorkse soul- en R&B zangeres Alicia Keys heeft vandaag als eerste artiest haar volledige nieuwe cd The element of Freedom op haar fanpagina van Facebook gezet. Om kennis te maken met het nieuwe album kunnen de fans van Keys gratis alle veertien nummers alvast beluisteren, maar nog niet downloaden. Dat kan volgende week, tegen betaling, als het album officieel uitkomt.

Mayer, Kasabian en Pink op Pinkpop

Door onze kunstredactie

rotterdam, 9 dec. - De Duitse rockgroep Rammstein is de hoofdact van de komende editie van popfestival Pinkpop. Dat maakte de organisatie maandag bekend. Ook is de aanwezigheid in Landgraaf bevestigd van de Britse band Kasabian, zangeres Pink en singer-songwriter John Mayer. Het festival heeft in 2010 plaats van vrijdag 28 tot zondag 30 mei.