Kort nieuws Economie

Aimco wil met TNT consolideren

Amsterdam, 9 dec. - Aandeelhouder Aimco wil samen met TNT werken aan de consolidatie van de Europese koeriersmarkt. Dit zei bestuursvoorzitter Leo de Bever van de Canadese vermogensbeheerder vandaag. „De huidige Europese koeriersmarkt is heel erg gefragmenteerd. We hopen met TNT te werken om de markt te consolideren en de organisatie te helpen groeien”, aldus De Bever. De topman zei verder dat het team van Aimco bekend staat om zijn bereidheid samen te werken met het management van bedrijven om problemen die groei in de weg staan op te lossen. Gisteren werd bekend dat Aimco samen met investeringsfonds Jana Partners een belang van ruim 5 procent heeft genomen in TNT. (ANP)

Flexwerkers vaker zonder werk

Den Haag, 9 dec. - De afnemende werkgelegenheid gaat vooral ten koste van mensen met een flexibel werkverband. Van deze groep werknemers was in het derde kwartaal 5,5 procent werkloos in vergelijking met een kwartaal eerder. In dezelfde periode een jaar eerder was dat nog 4,2 procent. Deze cijfers maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend. Flexwerkers tussen 25 tot 45 jaar lopen het meeste risico op werkloosheid. (ANP)

Topman van Qurius vertrekt

Zaltbommel, 9 dec. - Bestuursvoorzitter Fred Hermans van automatiseerder Qurius vertrekt per 1 januari. Er was volgens het bedrijf een „onverenigbaar verschil van mening over de toekomst en aansturing van het bedrijf”. Dat maakte het bedrijf, dat is gespecialiseerd in software van Microsoft, vandaag bekend. Leen Zevenbergen gaat Hermans vervangen. Zevenbergen gaf al leiding aan andere IT-bedrijven, zoals Roccade, Origin en Escador. (ANP)