Bayern na stunt bij Juve naar de achtste finales

Het Bayern München van de Nederlandse trainer Louis van Gaal heeft zich gisteravond na een spectaculaire wedstrijd bij Juventus geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. De Duitse club won het duel van de waarheid in Turijn met 4-1. Bordeaux en Bayern München gaan in groep A door naar de achtste finales van het belangrijkste Europese voetbaltoernooi. Juventus daalt als de nummer drie naar de Europa League. Maccabi Haifa eindigde na een 1-0 thuisnederlaag tegen Bordeaux als laatste.

Bayern München begon het seizoen in Champions League uitstekend met een 3-0 zege bij Maccabi Haifa, maar het elftal van Van Gaal liet daarna tegen Juventus en Bordeaux steken vallen. Vooral de twee nederlagen tegen de Fransen kwamen hard aan. Bayern mocht twee weken geleden Bordeaux dankbaar zijn dat het ook Juventus versloeg waardoor de Duitsers nog konden vechten voor een laatste kans.

Bayern München ging vanaf het begin direct op zoek naar de openingstreffer, terwijl Juventus op de counter loerde. Bayern München kreeg al snel een paar kansen, maar het waren de Italianen die na negentien minuten onverdiend op voorsprong kwamen via een prachtig doelpunt van David Trézéguet. Na een half uur spelen trok Bayern-doelman Hans-Jörg Butt met een rake strafschop de stand gelijk.

In de tweede helft bleef het ontketende Bayern op jacht naar een stunt. In de 52ste minuut zette Ivica Olic de Rekordmeister verdiend op voorsprong. In de 83ste minuut maakte Mario Gomez de 3-1 en in de slotfase scoorde Anatoli Timotsjoek de 4-1 voor de ploeg van Van Gaal. De coach, die twee weken geleden nog onder druk stond, is na vier zeges op rij nu weer onomstreden in München.

Manchester United en CSKA Moskou plaatsten zich als nummers één en twee van groep B voor de achtste finles. In groep C gingen Real Madrid en AC Milan door. En in groep D bereikten Chelsea en Porto de volgende fase van de Champions League.