Agenten feest niet vervolgd

De vijf agenten die op 22 augustus schoten tijdens de strandrellen in Hoek van Holland, worden niet strafrechtelijk vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag gisteren bekendgemaakt. Bij het gratis en ontspoorde strandfeest kwam een feestganger om het leven. De 19-jarige jongen werd geveld door een politiekogel, zo is uit ballistisch onderzoek gebleken. Volgens het OM hebben de betrokken politieagenten gehandeld uit noodweer. Net als hun collega’s werden zij in het nauw gedreven door een groep van naar schatting twee- à driehonderd feestgangers, waarna zij zich gedwongen zagen hun dienstwapen te trekken. Het onderzoek van het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement (COT), in opdracht van burgemeester Aboutaleb, wordt vandaag gepresenteerd. (NRC)