5 redenen om tv te kijken

1 voetbal

UEFA Champions League: Standard Luik - AZ

Ned.3, 20.15-23.30u.

Rechtstreeks verslag en voor- en nabeschouwing van deze wedstrijd op de laatste dag van de groepsfase van de Champions League. AZ moet het duel willen om nog door te mogen in de Europa League. Standard kan nog door in de Champions League, maar moet dan wel zelf winnen én hopen dat Arsenal ook wint. Presentatie: Toine van Peperstraten.

2 misdaadthriller

The client

RTL8, 20.30-22.50u.

Solide publieksthriller naar bestseller van John Grisham (The Firm, The Pelican Brief). Advocate Susan Sarandon ontfermt zich over belaagd schoffie dat tegen de maffia zou kunnen getuigen. Met Tommy Lee Jones als openbare aanklager. (Joel Schumacher, 1994)

3 oorlogsfilm I

Tears of the Sun

RTL7, 20.30-22.40u.

Moslims zijn goddeloze barbaren in actiefilm waarin marinier Bruce Willis dokter Monica Bellucci en wat katholieken moet redden uit Nigeria, waar net een burgeroorlog tussen moslims en christenen is uitgebroken. (Antoine Fuqua, 2003)

4 oorlogsfilm II

Cross of Iron / Steiner - Das eiserne Kreuz

RTL7, 22.40-01.10u.

Briljant uitgevoerde, maar zwaar op de maag liggende oorlogsfilm over het decimeren van een Duits bataljon voor Stalingrad, waar onderlinge animositeit de gruwelen nog harder doet aankomen. Met James Mason, James Coburn en Maximilian Schell. (Sam Peckinpah, 1977)

5 docu

Import: Rampenplan

Ned.2, 23.35-00.55u.

John Webster vindt dat een beter milieu bij jezelf begint, en dus overtuigt hij zijn gezin ervan een jaar lang aardolievrij te leven. Dat betekent: auto de deur uit, en geen plastic gebruiken. Geen plastic speelgoed, maar ook geen lipstick, zeep of tandpasta. Webster wordt steeds fanatieker, terwijl zijn vrouw steeds minder enthousiast is over het hele plan. De sfeer in het gezin wordt er niet beter op.