op nrcnext.nl

Chipkaartproblemen

Next-blogger Ernst-Jan Pfauth heeft nog geen praktische problemen gehad met de ov-chipkaart, schrijft hij. „Het in- en uitchecken gaat goed. Geen geklooi meer met volle strippenkaarten en één pasje voor alle soorten vervoer.” Brenno de Winter van Webwereld vindt van niet. Hij noemt 25 problemen met de ov-chipkaart. Wat vinden de lezers? Reacteur Gerard zegt: „Het is een eerlijker systeem als het maar even de tijd krijgt om te ontwikkelen. De betaling is nu per kilometer dus nauwkeuriger. De vervoersstromen kunnen nu beter in kaart gebracht worden.”

Meld je problemen (of het gebrek daaraan) via nrcnext.nl

Fair play

Ascoli - Reggina. Zomaar een zaterdagmiddagwedstrijd in de tweede divisie van Italië, de Serie B. Normaal houdt zo’n wedstrijd alleen twee stadjes in de ban. Nu is het even wereldnieuws. De wedstrijd was namelijk het toneel van de ultieme vorm van fair play. Hoe?

Bekijk het filmpje en lees de uitleg via nrcnext.nl