Kort nieuws Voorpagina

Claudia Pechstein mag toch schaatsen in Salt Lake City

Rotterdam, 8 dec. - Schaatsster Claudia Pechstein mag komend weekeinde meedoen aan de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City. Dat heeft een rechtbank in Zwitserland vandaag bepaald. Pechstein werd in juli door de internationale schaatsbond voor twee jaar geschorst wegens te hoge waarden in haar biomedisch paspoort, wat zou kunnen duiden op bloeddoping. Pagina 11

DNB: economie groeit in 2010 weer

Amsterdam, 8 dec. - De Nederlandse economie zal volgend jaar weer groeien. Het herstel is gematigd en zeer fragiel en wordt vooral veroorzaakt door tijdelijke factoren. Dit blijkt uit ramingen van De Nederlandsche Bank. Pagina 13

Donner verlengt deeltijd-WW

Den Haag, 8 dec. - De regeling voor deeltijd-WW wordt verlengd tot 1 april 2010. Dat heeft minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken, CDA) vandaag bekendgemaakt. De regeling zou op 1 januari stoppen. Pagina 15

‘EU mag band met Servië aanhalen’

Brussel, 8 dec. - Nederland verzet zich niet langer tegen nauwere betrekkingen tussen Servië en de Europese Unie. Dit bleek gisteren tijdens een vergadering van de EU-ministers van Buitenlandse Zaken in Brussel. Pagina 2 en 7 (commentaar)

RIVM: drachtige geiten ruimen

Rotterdam, 8 dec. - De overheid moet alle drachtige geiten ruimen van bedrijven die besmet zijn met Q-koorts. Dit zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu in een advies aan het ministerie van Landbouw. De ministers Verburg (Landbouw) en Klink (Volksgezondheid) nemen deze week een besluit. Pagina 3

Milieuagentschap: CO

2 gevaar voor VS

Washington, 8 dec. - Het broeikasgas kooldioxide is een gevaar voor het welzijn van de Amerikanen. Deze uitspraak van het milieuagentschap van de VS biedt de Amerikaanse regering ruimte voor onderhandelingen in Kopenhagen over een nieuw klimaatverdrag. Pagina 4

Top AIG dreigt met vertrek om bonus

New York, 8 dec. - Hoge managers van de Amerikaanse verzekeraar AIG dreigen te vertrekken als hun salaris en bonus op last van de overheid worden verlaagd. Pagina 15