Film van de dag

Corruptor, The (1999) Pers: Mark Wahlberg Dir: James Foley Ref: COR035AH Photo Credit: [ New Line / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

The Corruptor. In zijn tweede Amerikaanse film speelt Hongkong-ster Yun-Fat Chow een rechercheur die met een blanke partner (Mark Wahlberg) ten strijde trekt tegen Taiwanese gangsters. Film bevat de gebruikelijke clichés maar toont ook de dilemma’s van een multiraciale politieorganisatie. De betrokkenheid van regisseur James Foley (Glengarry Glen Ross), producer Oliver Stone, cameraman Juan Ruiz-Anchia en Carter Burwell, vaste componist van de gebroeders Coen, vormt op zichzelf geen garantie voor een topfilm, maar dit is wel de moeite waard. (James Foley, 1999, VS), Veronica, 22.40-0.45u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg