7 redenen om uit te gaan

1 muziek

Beth Hart

Zaandam: Zaantheater. Tijd: 20.15u. Kaarten: 25 euro. www.kade.nl

Ze werd bekend om haar rauwe stemgeluid, dat doet denken aan Janis Joplin, en om haar onorthodoxe podiumact. De Amerikaanse Beth Hart debuteerde in 1996 met Immortal, een album dat ze opnam toen ze verslaafd was. Haar laatste cd stamt uit 2007 en heet 37 Days.

2 dans

Noh Theater

Leiden: Leidse Schouwburg. Tijd: 20.15u. Entree: 9-25 euro. www.leidseschouwburg.nl

Als afsluiting van het Japan@Leiden-jaar staat vanavond het Japans Noh-theater in de Leidse Schouwburg. Noh is een eeuwenoude Japanse theaterstijl die in tempo, vormgeving en symboliek de ingetogenheid van een officiële ontvangst heeft.

3 talkshow

Avondeditie

Den Bosch: Verkadefabriek. Tijd: 20.00u. www.verkadefabriek.nl

De Avondeditie is een maandelijkse talkshow, vol gasten met een uitgesproken mening. Met: schoenontwerper Jan Jansen, viltkunstenares Claudy Jongstra en programmamakers Rob Trip en Ad van Liempt.

4 theater

Oh my God, it’s a horse

Maastricht: Het Huis van Bourgondië. Tijd: 20.00u. Entree: 5-11 euro. www.huisvanbourgondie.nl

Nieuw toneelstuk van regisseur Casper Vandeputte (1985) waarin twintigers van nu worstelen en lachen met de vrijheden van de jaren 70. Geïnspireerd op Equus van Peter Schaffer, God als misvatting van Richard Dawkins en de filosofie van Peter Sloterdijk. Na afloop van de voorstelling op 10 december is er een (gratis) debat rond de vraag: hoe weet ik of ik goed bezig ben, zonder de houvast van een religie?

5 muziek

Living Colour

Groningen: De Oosterpoort. Tijd: 20.30u. Kaarten: 29 euro, excl. servicekosten. www.de-oosterpoort.nl

De New Yorkse rockgroep Living Colour is weer helemaal terug met hun nieuwe cd The Chair In The Doorway, volgens Rolling Stone Magazine „Living Colour’s most focused record since their 1988 debut, Vivid.” Voorprogramma: Vernal Veinyard.

6 studentenavond

Post Punk Progression

Breda: KOP. Tijd: 17.00-21.00u. Kosten: 3 euro. Aanmelden: mail@kop.nu. Inl: www.kop.nu

Het werk in de expositie Post Punk Progression (t/m 20 dec) draait niet om de ideologie van punk, maar de kunstenaars hebben wel een punk attitude waarbij de ‘Do It Yourself’-werkwijze van groot belang is. Vandaag kunnen studenten terecht voor een warme maaltijd om daarna in gesprek te gaan met de grafisch ontwerpers van Attak, één van de exposanten op de expositie. Na de maaltijd is er tijd om de expositie te bekijken.

7 multidisciplinair

Avondje Alles

Den Haag: Zeebelt. Tijd: 20.00u. Entree: 10 euro. www.zeebelt.nl

Op het programma van Avondje Alles staat dit keer de voorstelling Hybrid Eyes/Dubbele Ogen van Esther Mugambi, een installatie van Sarah van Lamsweerde, een performance van Kaisu Koski (sketch), en live afrobeatmuziek van de Haagse dj Moussa.