5 redenen om tv te kijken

1 voetbal

UEFA Champions League: Juventus - Bayern München

Ned.3, 20.15-23.25u.

Rechtstreeks verslag en voor- en nabeschouwing van het spannende duel om de tweede plek in groep A. Het vorige treffen tussen Juventus en Bayern München eindigde zonder doelpunten, dus vanavond moet er gescoord worden. Presentatie: Toine van Peperstraten.

2 wraakfilm I

Man on Fire

RTL5, 20.30-23.15u.

Nogal onverteerbare, en even gelikte als sadistische thriller waarin de aan lager wal geraakte ex-CIA-agent Denzel Washington wraak neemt op de kidnappers van het rijke meisje (gespeeld door Dakota Fanning) dat hij had moeten beschermen. (Tony Scott, 2004)

3 wraakfilm II

Four Brothers

Veronica, 20.30-22.40u.

Actiefilm bevat de ‘gimmick’ dat twee van de broers uit de titel wit zijn en twee zwart. Ze werden allemaal geadopteerd door een witte vrouw, die in de eerste scène wordt doodgeschoten. Dat roept om wraak en de vier broers (onder wie Mark Wahlberg en André Benjamin) nemen die wraak minstens zo inventief en wreed als de slechteriken dat doen. (John Singleton, 2005)

4 docu

Louis Theroux: Killadelphia & Johannesburg

Canvas, 21.05-

Tweede deel van een tweeluik over steden waar criminelen de dienst uitmaken. In Johannesburg is de politie niet meer in staat de burgers te beschermen. De rijkeren wenden zich massaal tot particuliere bewakingsdiensten. Theroux gaat langs bij een beveiligingsbedrijf dat voornamelijk blanke cliënten tegen behoorlijke prijs bescherming biedt.

5 portretten

Joris’ Showroom

Ned.1, 22.25-23.00u.

Joris Linssen portretteert bijzondere Nederlanders, onder anderen een Surinamer die met een kasteelboot door Nederland vaart onder het pseudoniem Ridder Lenny en de Rotterdamse Rieneke die geheel in roze gekleed door de stad stept. Ook zien we Klaasje en Hanny. De zussen runnen een melkveehouderijbedrijf.