Twente ontsnapt bij NEC, PSV wint van RKC

FC Twente ontsnapte gisteren aan onnodig puntenverlies bij NEC. Pas in de slotfase bezorgde aanvaller Bryan Ruiz zijn ploeg de overwinning:4-3. Ruiz scoorde in de negende competitiewedstrijd op rij. FC Twente speelde te gemakzuchtig. De koploper geloofde het wel bij een 3-1 voorsprong dankzij treffers van Kenneth Perez, Blaise N’Kufo en Miroslav Stoch. Maar NEC, dat in de tweede helft 35 minuten met tien man speelde na een rode kaart voor Björn Vleminckx, vocht terug. Doelman Gábor Babos van NEC speelde sterk, maar moest kort voor tijd toch zwichten voor de kopbal van Ruiz.

PSV heeft gisteren met de nodige moeite RKC Waalwijk verslagen. Jonathan Reis en Danko Lazovic maakten relatief laat het verschil, 2-0. Desondanks zag het er nooit naar uit dat de nummer laatst van de eredivisie zou gaan stunten. PSV speelde al in de eerste helft een zestal kansen uit, maar benutte er niet één. Wel was het spel van de Eindhovense favoriet bij vlagen te veel voor de Waalwijkse degradatiekandidaat.

Verder hield PSV achterin alles gesloten. In het centrum had coach Fred Rutten opnieuw gekozen voor Carlos Salcido en Francisco Rodriguez. Het zou zo maar kunnen dat de twee verdedigers straks met Mexico ook de openingswedstrijd van het WK tegen Zuid-Afrika spelen. In elk geval houden ze de van een blessure herstelde Oranje-international André Ooijer nog even op de bank.

Feyenoord heeft gisteren in De Kuip met 3-1 gewonnen van FC Groningen. Na een slechte eerste helft (0-1) namen de Rotterdammers na de rust alsnog afstand van de noorderlingen. De doelpunten in de tweede helft kwamen op naam van Stefan Babovic, invaller Roy Makaay en Jon Dahl Tomasson. FC Groningen was door een snelle treffer van Koen van de Laak op voorsprong gekomen.

Feyenoord won vier jaar geleden voor de laatste keer op eigen veld in de competitie van FC Groningen, dat door de nederlaag in de onderste regionen bleef hangen. Feyenoord handhaafde zich op de vierde plaats van de eredivisie. (ANP)