Sport kort

Skispringer Ammann op de weg terug met zege in Lillehammer

LILLEHAMMER. Skispringer Simon Ammann is terug op het zegepad. De tweevoudig olympisch kampioen van 2002 won gisteren in Lillehammer de derde wereldbekerwedstrijd. Met sprongen van 146 en 129,5 meter bleef hij de Fin Harri Olli en de Fransman Emmanuel Chedal voor. De Oostenrijker Gregor Schlierenzauer werd vierde en nam de leiding in het wereldbekerklassement. Schlierenzauer haalde bij zijn eerste sprong een afstand van 150 meter, maar kwam bij de landing ten val. Ammann won een jaar geleden voor het laatst een wereldbekerwedstrijd. Gisteren behaalde hij de negende wereldbekerzege in zijn carrière. (ANP)

Smolders derde bij GP voor springruiters

MARSEILLE. Springruiter Harrie Smolders is gisteren met de hengst Exquis Powerfee derde geworden bij de Grote Prijs van Marseille. De combinatie uit Lage Mierde moest in de barrage de Franse amazone Pénélope Leprevost (Myss Valette) en haar landgenoot Kévin Staut (Sea Coast Silvana) voor zich dulden. Smolders verdiende 13.500 euro. De winnares kreeg ruim 22.000 euro. Eric van der Vleuten haalde met VDL Groep Tomboy de beslissende omloop niet; Piet Raijmakers jr. gaf met Van Schijndels Rascin op. (ANP)

Badmintonster Van Cutsen verliest finale

DUBLIN. Badmintonster Rachel van Cutsen heeft gisteren de finale verloren van het Irish Open. De Nederlandse was in Dublin niet opgewassen tegen het zestienjarige Spaanse talent Carolina Marin: 24-22, 14-21 en 16-21. Door een enkelblessure was Van Cutsen drie maanden uitgeschakeld en zakte ze naar de 51ste plaats op de wereldranglijst. Maar na een sterke week in Dublin zal ze weer een stuk stijgen op de lijst. (ANP)

Fraccari voorzitter van honkbalfederatie

LAUSANNE. De Italiaan Riccardo Fraccari is gisteren in Lausanne gekozen tot nieuwe voorzitter van de internationale honkbalfederatie IBAF. Hij neemt de functie over van de Amerikaan Harvey W. Schiller, die de leiding had sinds medio 2007. Fraccari had gisteren geen tegenkandidaten. Hij kondigde aan dat de verbetering van de band met de profcompetities zijn eerste doel zal zijn. (ANP)

Veldrijder Stybar pakt zege in WB-wedstrijd

IGORRE. De Tsjech Zdenek Stybar heeft gisteren in Igorre (Spanje) de vijfde veldrit om de wereldbeker gewonnen. Stybar nadert daarmee de Belgische koploper Niels Albert tot op vijf punten in het klassement. Stybar, vorige week in Koksijde ook al de snelste, reed in de slotronde weg bij zijn medevluchters Albert en diens landgenoot Sven Nys. Albert werd op zes seconden tweede. Nys, die in de slotfase nog op een renner botste, werd op 33 seconden derde. (ANP)

Baanrenner Keisse naar Quickstep

BRUSSEL. Baanrenner Iljo Keisse rijdt vanaf maart 2010 een wegprogramma voor Quickstep. De Belgische renner heeft een contract voor een jaar gesloten met de wielerploeg van manager Patrick Lefevere. (ANP)

WB vierspannen: De Ronde weer tweede

BOEDAPEST. Koos de Ronde heeft zijn abonnement op de tweede plaats in de wereldbekerwedstrijd vierspannen in Boedapest verlengd. De menner moest de Australiër Boyd Exell opnieuw voor zich dulden. (ANP)