Sport kort

Zonderland, Kramer en Gal kandidaten ‘Sporter van het jaar’

Door een onzer redacteuren

ROTTERDAM. Schaatser Sven Kramer, dressuurruiter Edward Gal en turner Epke Zonderland zijn genomineerd voor de Jaap Eden, de prijs voor de ‘Sporter van het jaar’. Kramer dankt zijn nominatie aan zijn Europese en wereldtitel allround. Gal werd Europees kampioen in Windsor en Zonderland tweede op rek bij de WK turnen. Bij de vrouwen staan judoka Marhinde Verkerk, wielrenster Marianne Vos en schaatsster Renate Groenewold op de kandidatenlijst.

Slecht weekend voor Nederlandse bobbers

CESANA. De Nederlandse bobsleeteams hebben een slecht wereldbekerweekeinde in Cesana achter de rug. Edwin van Calker werd in de tweemansbob met remmer Arno Klaassen 23ste. Gisteren ging het in de viermansbob iets beter met de dertiende plaats. Esmé Kamphuis en Tine Veenstra lukte het weer niet een olympisch startbewijs te behalen. Ze werden zestiende. (ANP)

Kamakya snelste in Montferland Run

’S-HEERENBERG. De Keniaanse atleet Nicholas Kamakya heeft gisteren de Montferland Run gewonnen. Kamakya versloeg op het 15 kilometer lange heuvelachtige traject in ’s-Heerenberg zijn landgenoot Wilfred Murgor en de Ethiopiër Ayele Abshiro. Kamakya liep een tijd een 42.38 minuten. Beste Nederlander was Koen Raymaekers met een zevende plaats. Bij de vrouwen won de Keniaanse Caroline Cheptonui. (ANP)