Ruiz heeft doelpuntenrecord Van Hooijdonk in zicht

Bryan Ruiz is bij FC Twente aan een opmerkelijke reeks bezig. De 24-jarige aanvaller maakte gisteren in Nijmegen tegen NEC in de negende competitiewedstrijd op rij een doelpunt. Vlak voor tijd stelde Ruiz met een kopbal de 4-3 zege voor FC Twente veilig. De rechteraanvaller begon zijn reeks op 26 september van dit jaar in de thuiswedstrijd tegen VVV. Ruiz was vorige maand met een kopdoelpunt ook de matchwinnaar in het thuisduel tegen Ajax. De spits moet de komende twee wedstrijden nog scoren om het record van Pierre van Hooijdonk te evenaren. De oud-international scoorde in het seizoen 1993/’94 bij NAC twaalf wedstrijden op rij. Ruiz heeft bij FC Twente wel het clubrecord in handen. Dat stond sinds 2007 op naam van Blaise N’Kufo met zeven treffers.