Overige films

Arthur et les Minimoys/Arthur and the Minimoys (Luc Besson, 2006, F). Eerste jeugdfilm van de regisseur van o.a. The Fifth Element, naar een door hemzelf geschreven kinderboek, laat jongetje dat Arthur heet een magisch zwaard uit een steen trekken. Na een proloog in live-action schakelt de film over op digitale animatie wanneer de 10-jarige hoofdpersoon krimpt en in een magische miniatuurwereld belandt onder de tuin van zijn grootmoeder. Het domein van de minimoys, de kleine wezentjes voor wie Arthur een verlosser moet zijn. Bessons stijl verdoezelt het gebrek aan originaliteit. Vervolgfilm is vanaf komende donderdag in de bioscoop te zien. RTL8, 20.30-22.20u.

Péril en la demeure (Michel Deville, 1984, Frankrijk). Voyeuristische thriller met fantastische en erotische elementen. Gitaarleraar Christophe Malavoy wordt door Nicole Garcia, moeder van een van zijn leerlingen, ingepalmd en gebruikt om straffeloos haar man (Michel Piccoli) te kunnen vermoorden. Aangename, pretentieuze onzin. TV5, 23.50-1.30u.

Donnie Darko (Richard Kelly, 2001, VS). Liefdevolle horrorfilm over de existentiële verwarring van een jong volwassene (Jake Gyllenhaal) behandelt ook nog eens thema’s als het einde van de wereld, tijdreizen, noodlot en het vormgeven van je eigen lotsbestemming. Arte, 0.45-2.35u.