op nrcnext.nl

De bijbel als Cosmo

Wat als de bijbel geen dik boek was met alleen maar tekst, maar een hedendaags tijdschrift? Met die vraag in gedachten ontwierp Jeff Rubin een bijbelcover van het tijdschrift Cosmopolitan en mannenblad Maxim. De combinatie van bijbel en tijdschrift resulteert in koppen als: Ten things you must to do to reach heaven en Is the Lord testing you? Take our quiz.

Een ander bioritme

Journaliste Femke van Zeijl schrijft over wat Afrika met haar leven doet: „Zodra mijn lijf richting evenaar reist, verandert het radicaal zijn bioritme en daar heb ik geen woord over te zeggen. Ik kan proberen in mijn bed te blijven liggen na zonsopgang en woest mijn ogen dichtknijpen om de slaap weer te vatten, maar het werkt niet.” Lees een van haar laatste blogs – Van Zeijl keert deze week terug naar Nederland.