Koude nadert

De komende dagen verandert er nog weinig. Met een westelijke aanvoer blijft het zacht, met af en toe regen.

Vannacht passeert het zoveelste regengebied van deze maand. De temperatuur daalt tot een graad of 5 bij een matige zuid- tot zuidoostenwind.

Morgen volgt nog een tweede storing met ’s ochtends met name in het midden en zuiden af en toe regen. In het noorden blijft het overwegend droog met in de middag ook enkele opklaringen. Bij een matige zuidwestelijke wind wordt het maximaal 8 tot 9 graden.

In de nacht naar woensdag klaart het tijdelijk verder op. Meteen wordt het wat kouder met lokaal misschien zelfs een graadje vorst. Tegelijkertijd ontstaat er gemakkelijk mist. Overdag is het alweer bewolkt met vanuit het westen plaatselijk wat regen. Bij een matige zuidelijke wind wordt het 8 tot 10 graden.

Donderdag houdt de bewolking stand en ook dan valt er nog af en toe regen, het meest in de zuidelijke helft van het land. Ook wat betreft temperatuur verandert er nog weinig.

Vrijdag wordt het dankzij een snel opbouwend hogedrukgebied overal droog. Bovendien draait de wind naar de noordoosthoek. Desondanks wordt het nog een graad of 7.

Zaterdag gaat daar een paar graden af en wordt het kouder.