Kort nieuws Sport

Zwitserse skiër Janka zorgt voor bijzondere trilogie

7 dec. - Alpine-skiërs Carlo Janka en Lindsey Vonn hebben gedomineerd bij de wereldbekerwedstrijden in respectievelijk Beaver Creek en Lake Louise. De Zwitser Janka won in Beaver Creek drie onderdelen in drie dagen, met als uitsmijter gisteren de reuzenslalom. Vonn behaalde twee zeges op afdalingen in Lake Louise en greep gisteren bij de afsluitende super-G tweede. Ze werd met miniem verschil verslagen door de Oostenrijkse Elisabeth Görgl. Een trilogie als die van Janka (23) komt zelden voor in de skiwereld, zeker op drie verschillende disciplines. Drie zeges in drie verschillende disciplines binnen 72 uur staan ook achter de naam van de Franse legende Jean-Claude Killy, die dat in maart 1967 ook in Amerika presteerde. (ANP)

Real wint maar verliest Ronaldo

MADRID, 7 dec. - Real Madrid heeft zaterdagavond voor eigen publiek van Almeria gewonnen (4-2). De formatie verloor echter in de slotfase van het duel wel Cristiano Ronaldo met een rode kaart. De Portugees incasseerde twee gele kaarten en ontbreekt volgende week tijdens de topper tegen Valencia. Real heeft nog steeds twee verliespunten meer dan koploper Barcelona, dat bij Deportivo la Coruña won (1-3). (ANP)

Vierde wereldtitel Schilt in de K-1

YOKOHAMA, 7 dec. - Sem Schilt is voor de vierde keer in zijn loopbaan wereldkampioen in de K-1 geworden. De 2.12 meter lange sportman uit Nederland was in de eindstrijd veel te sterk voor Badr Hari, de Amsterdammer die voor Marokko uitkomt. (ANP)