Film van de dag

Pictured: Kyle Pratt (JODIE FOSTER) in a scene from FLIGHTPLAN, directed by Robert Schwentke. Distributed by Buena Vista International. THIS MATERIAL MAY BE LAWFULLY USED IN ALL MEDIA EXCLUDING THE INTERNET, ONLY TO PROMOTE THE RELEASE OF THE MOTION PICTURE ENTITLED "FLIGHTPLAN" DURING THE PICTURE'S PROMOTIONAL WINDOWS. EXPRESS PRIOR WRITTEN CONSENT FROM TOUCHSTONE PICTURES IS REQUIRED FOR INTERNET USE. ANY OTHER USE, RE-USE, DUPLICATION OR POSTING OF THIS MATERIAL IS STRICTLY PROHIBITED WITHOUT THE EXPRESS WRITTEN CONSENT OF TOUCHSTONE PICTURES. AND COULD RESULT IN LEGAL LIABILITY. YOU WILL BE SOLELY RESPONSIBLE FOR ANY CLAIMS, DAMAGES, FEES, COSTS, AND PENALTIES ARISING OUT OF UNAUTHORIZED USE OF THIS MATERIAL BY YOU OR YOUR AGENTS. FOR PRINT OUTLETS ONLY. NOT FOR INTERNET USE!

Flightplan. Thriller over populaire angsten: vliegangst, de angst om je kind kwijt te raken, de angst om gek te worden. Jodie Foster speelt Kyle, een in Berlijn wonende Amerikaanse wier man net overleden is. Met zijn lichaam in een kist en hun 6-jarige dochter Julia vliegt ze terug naar New York. Dan is haar dochter plotseling weg. Foster probeert haar terug te vinden, maar niemand heeft het meisje het vliegtuig in zien komen en ze staat niet op de passagierslijst. Daarna neemt de uitgebluste film een wending die even onverwachts lijkt als voorspelbaar blijkt. (Robert Schwentke, 2005, VS), SBS6, 20.30-22.30u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg