een weekeinde vol voetbal

De Engelse koploper Chelsea verloor thuis van Manchester City (2-1). Doelman Shay Given was de gevierde man bij Manchester City; hij stopte in de slotfase een strafschop van Frank Lampard. Chelsea kwam op voorsprong door een eigen doelpunt van Emmanuel Adebayor (0-1). De spits scoorde in de 38ste minuut ook voor zijn eigen ploeg (1-1). Carlos Tevez maakte de winnende treffer. Chelsea heeft nog een voorsprong van twee punten op Manchester United, dat veel te sterk was voor West Ham United (0-4). Steven Gerrard speelde tegen Blackburn Rovers zijn 500ste duel voor Liverpool: 0-0.

In Spanje won Real Madrid van Almeria: 4-2. Tegenvaller was de rode kaart voor Cristiano Ronaldo. De Portugees kreeg in de 84ste minuut voor de eerste keer geel toen hij zijn shirt uittrok nadat hij voor 4-2 had gezorgd. De aanvaller incasseerde vier minuten later zijn tweede gele kaart wegens natrappen. Ronaldo mist doordoor volgende week de topper tegen Valencia. Koploper Barcelona won voor het eerst in vier jaar weer eens bij Deportivo la Coruña. het werd 1-3. Sterspeler Lionel Messi scoorde twee keer.

In Italië heeft Juventus de spanning in de de Serie A een beetje teruggebracht. De club uit Turijn won thuis met 2-1 van koploper Internazionale, dat nog steeds niet kan beschikken over de geblesseerde Wesley Sneijder. Juve verkleinde de achterstand op Inter tot vijf punten. Clarence Seedorf had met één doelpunt een aandeel in de vijfde competitiezege op rij van AC Milan, dat thuis Sampdoria met 3-0 versloeg. Alexandre Pato en Marco Borriello maakten de andere treffers. Klaas-Jan Huntelaar viel in de 69ste minuut in.

Koploper van de Bundesliga Bayer Leverkusen leed puntenverlies tegen Hannover 96: 0-0. Ook Hamburger SV speelde met 0-0 gelijk, tegen Hoffenheim. Het puntenverlies van de lijstaanvoerder was goed nieuws voor trainer Louis van Gaal. Bayern München won vrijdag van Borussia Mönchengladbach (2-1) en staat derde, vier punten achter Leverkusen. VfB Stuttgart ontsloeg gisteren trainer Markus Babbel. De club heeft de laatste acht competitieduels niet gewonnen; tegen VfL Bochum werd het 1-1. Babbel is de vierde trainer in de Bundesliga die dit seizoen is ontslagen.