8 redenen om uit te gaan

1 muziek

A Mountain Of One

Amsterdam: Paradiso. Tijd: 21.30u. Entree: 10 euro. www.paradiso.nl

Dit Londense duo heeft een psychedelische sound die het midden houdt tussen tussen rock, lounge en ambient, met duidelijk hoorbare invloeden van bands als Pink Floyd, Talk Talk, The Verve en Spiritualized.

2 theater

Tot in de woestijn

Amsterdam: Frascati. Tijd: 20.00u. www.breakinwalls.nl

Filmische voorstelling door het Belgische theatergezelschap Laika over jongeren in een voorstad. Na afloop van de voorstelling gaan de makers met gasten en publiek in gesprek over de thema’s racisme, geweld, marginaliteit en criminaliteit.

3 muziek

Marilyn Manson

Amsterdam Zuidoost: Heineken Music Hall. Tijd: 20.00u. Kaarten: 39 euro. www.livenation.nl

Concert van de Amerikaanse ‘shockrocker’ Marilyn Manson (pseudoniem van Brian Hugh Warner). In het voorprogramma staat de Engelse hardrockband esOterica.

4 toneel

De Kersentuin

Den Haag: Koninklijke Schouwburg. Tijd: 20.15u. www.ks.nl

Het Nationale Toneel speelt De Kersentuin van Tsjechov in de regie van Erik Vos, met onder anderen Betty Schuurman, Anniek Pheifer en Stefan de Walle. Regisseur Vos: „Tsjechov laat ons in deze komedie de liefde in haar vele verschijningsvormen zien: liefde voor de ander, liefde voor zichzelf, liefde voor geld en bezit”. (www.nationaletoneel.nl).

5 muziek

The Mars Volta

Tilburg: 013. Tijd: 20.30u. Entree: 28,50 euro. www.013.nl

Progressieve Amerikaanse rockband rond zanger Cedric Bixler-Zavala en gitarist Omar Rodriguez-Lopez (beiden ex-At The Drive-In) die bekend staat om haar energieke optredens en haar complexe conceptalbums.

6 schaatsen

Winterfestival Leeuwarden

www.winterfestival.eu

Op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden ligt tot en met 10 januari 2010 een gigantische ijsbaan van 900m2. Dagelijks geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur. De entreeprijs (volwassenen 5 euro, kinderen 2,50 euro) is inclusief schaatsen.

7 filmclub

Upload Cinema

In De Uitkijk Amsterdam (21.30u), Filmhuis Den Haag (21.45u) en Cinerama Rotterdam (21.30u). www.uploadcinema.nl

Upload Cinema is een maandelijkse filmclub die de leukste films van het web naar de bioscoop haalt. Het thema van deze editie is SFX, oftewel: special effects. Je kunt lid worden van deze club via website van Upload Cinema.

8 muziek

You’ve Got Style!

Amsterdam: Pakhuis Wilhelmina. Tijd: 20.00u. Toegang: gratis. www.cafepakhuiswilhelmina.nl

Zes bands van de popopleiding van het Conservatorium van Amsterdam presenteren een breed scala aan stijlen als punk, elektro, hiphop en ‘old school rock’. Ook op woensdag 9 december.