6 redenen om tv te kijken

1 strijd

Australia’s next topmodel

RTL 5, 20.30-21.30u.

Modellenwedstrijd die al eerder in Nederland en de Verenigde Staten werd gestreden, maar niet eerder zo heftig en rauw – aldus Daphne Deckers, presentatrice van de Nederlandse versie. Volgens haar is het niveau bij de Australische variant ‘helemaal down under gegaan.’

2 animatie

Arthur and the Minimoys

RTL8, 20.30-22.20u.

Een magisch zwaard zit vast in een steen, een jongetje dat Arthur heet trekt het er uit. De meeste filmmakers zouden er voor terugdeinzen zo’n motief rechtstreeks te kopiëren. Maar voor Luc Besson is zoiets geen enkel probleem. In Arthur and the Minimoys, zijn tiende film en zijn eerste jeugdfilm, maakt Besson daarbij voor het eerst gebruik van animatie. De tienjarige Arthur krimpt en belandt in een magische miniatuurwereld onder de tuin van zijn grootmoeder. Hij ontmoet een knappe prinses en een schurk wiens naam niet mag worden uitgesproken. (Luc Besson, 2007)

3 wetenschap

Tegenlicht: Het lab van Ab

Ned. 2, 20.55-21.50u.

Portret van het werk en de werkplek van viroloog Ab Osterhuis, die met honderd wetenschappers uiteenlopende virussen bestudeerd. Wie neemt eigenlijk welke beslissing en met welke autoriteit?

4 drama

Maximum bereikt

Ned. 2, 21.25-21.55u.

Bestaand concept, nieuwe serie. Ruben Nicolai volgt mensen wiens geldschulden ze boven het hoofd groeien. Ze krijgen hulp van een budgetcoach.

5 spanning

Fobiac

Veronica, 22.20-23.20u.

Programma waarin Lange Frans, Suzanne de Jong en Lauren Verster geconfronteerd worden met angsten. Deze keer is het onderwerp lijken.

6 serie

The ultimate fighter

RTL 7, 23.00-0.00u.

Realityserie waarin worstelaars, (kick)boksers, judoka’s, karateka’s en jiu-jitsu-beoefenaars moeten strijden om de titel ‘Ultimate Fighter’.