Zacht en nat

De temperatuur gaat opnieuw omhoog. Ook na het weekeinde houdt het zachte en tevens wisselvallige herfstweer aan. Na het wegtrekken van een regengebied zien we het in de loop van vanmiddag soms even opklaren. Er kunnen ook nog een paar buien vallen, zeker in de kustprovincies. De zuidwestelijke wind is aan de kust soms krachtig. De temperatuur schommelt vanmiddag op veel plaatsen rond een graad of 9.

Komende nacht trekt een volgende storing in de vorm van een warmtefront ons land binnen. Uit de bijbehorende bewolking gaat soms wat regen of motregen vallen. Het wordt een zachte nacht met minimumtemperaturen van een graad of 8 en met name aan zee een stevige zuidwester.

Morgen wordt het warmtefront gevolgd door een koufront. Ook dat levert regen op, maar in de middag klaart het vanuit het westen waarschijnlijk mooi op. De zuidwestenwind is vrij krachtig en aan de kust enige tijd hard, windkracht 7. De aangevoerde lucht is zacht: 10 of 11 graden.

Maandag houdt de aanvoer van zachte en vochtige lucht aan. Een regenstoring trekt dicht langs of over het land. Mocht de storing langsgaan, dan ontstaan er gemakkelijk enkele buien. Dinsdag verwachten we een korte adempauze. Met een beetje geluk blijft het droog met af en toe zon. De dagen erna brengen nieuwe oceaanstoringen regen, hoge temperaturen en soms vrij veel wind.