Wat is er nou tegen een minarettenverbod?

Ik begrijp de consternatie over het Zwitserse minarettenverbod niet. Het zou tegen de vrijheid van meningsuiting ingaan, of tegen de vrijheid van religie. Maar het uitspreken van je mening of het in vrijheid kunnen belijden van je geloof is iets anders dan het bouwen van imposante gebouwen die architectonisch en cultureel vreemd zijn aan de Europese samenleving.

Een minarettenverbod schept duidelijkheid voor autochtonen en voor moslims. Het doet niets af aan de vrijheid van religie, maar neemt wel de angst onder niet-moslims weg dat hun omgeving ‘islamiseert’. Het lijkt me daarom een adequaat middel dat gunstig uitwerkt voor de integratie. Nederlandse politici spreken hun ongenoegen uit over het referendum in Zwitserland, maar zouden zij zelf naast een moskee met minaretten willen wonen? De vraag stellen is haar beantwoorden.

Wessel Dikker Hupkes

Brussel

    • Wessel Dikker Hupkes Brussel