Volgende week in NRC Handelsblad

Scene uit de film Nothing Personal (2009) Foto: Cinema Delicatessen Cinema Delicatessen

Maandag

De Nederlander Yvo de Boer brengt naar eigen zeggen als secretaris van het VN-klimaatbureau „de broodjes rond”. De buitenwereld ziet hem als hoogste klimaatonderhandelaar. Een profiel op de binnenlandpagina bij het begin van de top in Kopenhagen.

Dinsdag

Hoe komt het chemieconcern DSM door de crisis? Een interview met topman Feike Sijbesma in het economiekatern.

Woensdag

Na een zegetocht langs internationale filmfestivals komt Nothing Personal van de Nederlandse regisseur Urszula Antoniak nu in de bioscoop. Recensie op de filmpagina.In het economiekatern een reportage uit Griekenland: het land doet mee aan de euro, maar sjoemelt al jaren met z’n economische en financiële statistieken.

Donderdag

Hoe maakbaar is geluk? Een gesprek met psycholoog Sonja Lyubomirsky, op de wetenschapspagina.

Vrijdag

Arnon Grunberg reist rond in Montenegro. Een verslag in het Cultureel Supplement. In Boeken een interview met de Frans-Afghaanse auteur en documentairemaker Atiq Rahimi.

Zaterdag

In NRC Weekblad: een Atlas van de Nederlandse steden: welke buurten zijn erop vooruitgegaan en welke achteruit? Over hoge inkomens, lage inkomens, misdaadcijfers, de kwaliteit van de openbare ruimte, enzovoorts. In Opinie & Debat: Aangifte over geweldpleging heeft geen zin meer, de politie komt toch niet.