Veegpost

Wat een mooi, beeldend verhaal over de veegpost in Dordrecht (NRC Weekblad, 28 november). En wat een verschil met het flutstuk van de week daarvoor over de nietsnutten in Laren.

Hier komt in een notendop naar voren wat er mis is in Nederland. Een rijk land met steeds meer egoïsten die hun rotzooi overal dumpen. En de opkomst van lieden die zich manager noemen, of zoals (nu nog) bij de veegpost, bedrijfsleider. Vermoedelijk een dertiger met zijn hoofd vol met cijfers en statistieken, waarbij het niet meer gaat om de kwaliteit van werk, maar hoe het zo goedkoop mogelijk kan.

Ik kom nog uit de tijd dat we probeerden gebruik te maken van de sterke kanten van mensen, nu wordt er alleen maar gekeken naar wat ze minder goed kunnen. Als oud-personeelsman schaam ik mij dood voor de nieuwe ‘Human Relations Managers’. Als je drie buitenlandse woorden nodig hebt om te zeggen wat voor functie je hebt, kun je de rest van je ‘beleid’ ook niet uitleggen.

Herbert Heeroma, Lathum

    • Herbert Heeroma