Sport in beeld

REFILE - DROPPED WORD Miklos Gor-Nagy (R) of Domino-Honved fights for the ball with Gabor Kiss of Teva Vasas during their Hungarian champion league water polo match in Budapest December 2, 2009. REUTERS/Laszlo Balogh (HUNGARY SPORT WATER POLO) REUTERS

Drie bollen waarvan twee met een uitdrukking. Over die uitdrukkingen valt veel te zeggen, maar daarom hoeven we over die expressieloze bol, in de hoek, nog niet te zwijgen. Er is immers samenhang tussen de ene bol en de twee andere. Die komt neer op de volgende vraag, (voor de betrokkenen een weet): beweegt de bal zich naar hen toe of juist van hen af?

Welbeschouwd is de vraag niet minder dan cru-ci-aal. Kenden we het antwoord dan konden we met zekerheid opties uitsluiten die we nu moeten overwegen. Om vervolgens genoegen te moeten nemen met nog slechts veronderstellingen.

Als dit, dan dat.

Als de bal op het tweetal afkomt dan gaat het hier om satire, om Monty Python – daaraan doen de heren sowieso denken. Help, moeder, ik doe het in mijn broek. Moeder heeft een blauwe badmuts op en spreidt beschermend de armen. Kom maar hier, ik weet ook niet wat voor projectiel dit is, maar wees maar niet bang.

Dan optie twee. In dat geval zijn er meer mogelijkheden. De arm met de ster heeft de bal net op tijd weggezwiept, net voor de tegenstander er mee aan de haal kon gaan. Het kiele-kiele van de actie verklaart de stress op het gezicht van de winnaar, en de teleurstelling op dat van de overwonnene.

Maar dat laatste kan ook triomf zijn, de zogeheten kat-in-het-bakkie-grimas. De besterde elleboog was niet net op tijd, maar net te laat.

Wat denkt u zelf? U hebt altijd gelijk, tenzij op You Tube het filmpje staat.

    • Pieter Kottman