OV-chipkaart werkt prima, behalve (25x)

De OV-chipkaart wordt steeds verder over Nederland ‘uitgerold’. Het slikken-of-stikken-stadium is nu bereikt. Intussen is het nog op veel plaatsen een onhelder rommeltje. Brenno de Winter heeft vandaag op Webwereld een vernietigend overzicht van alles wat er aan dit prachtige project nog niet in orde is. Samengevat in 25 punten. Het is moeilijk te zeggen

De OV-chipkaart wordt steeds verder over Nederland ‘uitgerold’. Het slikken-of-stikken-stadium is nu bereikt. Intussen is het nog op veel plaatsen een onhelder rommeltje.

Brenno de Winter heeft vandaag op Webwereld een vernietigend overzicht van alles wat er aan dit prachtige project nog niet in orde is. Samengevat in 25 punten.

Het is moeilijk te zeggen wat het ergste is. De dure verwarring met overstappen van trein op bus? De plicht voor abonnementhouders van de NS toch in- en uit te checken - anders zijn de trouwste klanten opeens zwartrijders? Of het gedonder als je meestal tweede klas reist en een keer eerste klas wilt - van de NS moet je inloggen en één klasse kiezen voor altijd. Lekkere service.

Om maar te zwijgen van de nog steeds niet bevredigend beantwoorde privacy-vragen. De NS zou het veel makkelijker moeten maken een ‘opt out’-signaal te geven voor wie er geen prijs op stelt in het systeem herkenbaar te worden ‘bewaard’, om ongewenste commerciële aanbiedingen te krijgen. Nergens op de site van de NS wordt daar een knop voor aangeboden.

Lees het overzicht van Brenno de Winter en schrijf uw favoriete Kamerlid c.q. staatssecretaris.

    • Marc Chavannes