Londen speurt niet meer naar UFO's

In stilte heeft het Britse ministerie van Defensie met ingang van deze maand zijn afdeling voor UFO’s (Unidentified Flying Objects) gesloten. Nieuwe meldingen van UFO’s worden niet meer in behandeling genomen.

In de bijna zestig jaar van haar bestaan heeft de dienst nimmer aanwijzingen kunnen vinden voor vreemde vliegende objecten die een bedreiging voor de nationale veiligheid vormden. Sinds 1950 kreeg de afdeling 12.000 tips en vragen, zo meldt The Daily Telegraph. Vorig jaar nog belden en mailden burgers 135 keer naar het UFO-meldpunt.

In 95 procent van de gevallen konden medewerkers een verklaring vinden voor de vliegende objecten, in vijf procent van de gevallen slaagden ze daar niet in. Het ministerie ontkent overigens op zijn website dat het over speciale deskundigheid beschikte om UFO’s te kunnen traceren.

Betekent de sluiting ook dat Defensie definitief tot de conclusie is gekomen dat er geen buitenaards leven bestaat? Aan die prangende vraag brandt het departement zijn vingers liever niet. „Het ministerie van defensie heeft geen mening over het bestaan of anderszins van buitenaards leven”, aldus de verklaring op de website.

Door de opheffing van de UFO-afdeling, waar één man werkte, denkt Defensie 44.000 pond (48.000 euro) per jaar te kunnen uitsparen.