Kort nieuws Sport

AZ verliest van Vitesse, Koeman woedend om rood

Alkmaar, 5 dec. - AZ heeft gisteravond de competitiewedstrijd tegen Vitesse met 2-1 verloren. De thuisploeg leidde bij rust door een doelpunt van Moussa Dembélé. In de tweede helft bezorgden Lasse Nilsson en Dalibor Stevanovic Vitesse de overwinning. Dembélé en Stevanovic haalden het einde van de wedstrijd niet. Scheidsrechter Roelof Luinge stuurde beiden na een opstootje uit het veld. AZ-trainer Ronald Koeman was na afloop woedend over de rode kaart van Dembélé en kondigde disciplinaire maatregelen aan. In de andere wedstrijden versloeg VVV in Venlo Willem II met 2-1. NAC en Willem II speelden met 2-2 gelijk. Roda JC en ADO Den Haag hielden het op 1-1. (ANP)

Bayern München verslaat Gladbach

München, 5 dec. - Bayern München heeft gisteravond in de Bundesliga met 2-1 gewonnen van Borussia Mönchengladbach. Gomez zette Bayern op voorsprong, waarna de Nederlander Roel Brouwers gelijk maakte. Holger Badstuber zorgde voor het winnende doelpunt. (ANP)

Record schaatser Mulder op 500 m

Calgary, 5 dec. - Schaatser Ronald Mulder heeft gisteren het Nederlands record op de 500 meter verbeterd. Hij kwam bij wereldbekerwedstrijden in Calgary tot een tijd van 34,52 seconden. Het oude record stond met 34,59 op naam van zijn trainer Gerard van Velde. (ANP)

Skiester Vonn wint

Lake Louise, 5 dec. - De Amerikaanse skiester Lindsey Vonn won gisteren bij wereldbekerwedstrijden in Lake Louise de eerste afdaling van het seizoen. (ANP)