film

Scene uit de film The Mourning Forest (2007) Foto: Filmmuseum Filmmuseum

Guilty by Suspicion (Irwin Winkler, 1991, VS). In politiek opzicht lafhartig drama over McCarthy’s communistenjacht in het Hollywood van rond 1950. Robert De Niro als filmregisseur die er het onschuldige slachtoffer van wordt. Ook met Annette Bening en Sam Wanamaker.RTL7, 13.00-15.0u.

Peggy Sue Got Married (Francis Ford Coppola, 1986, VS). Melancholiek romantische komedie. Kathleen Turner kan haar verleden herbeleven, met behoud van haar verworven levenswijsheid, maar in het besef dat haar huwelijk met Nicolas Cage zal mislukken.RTL8, 22.45-0.40u.

Le Couperet (Costa-Gavras, 2005, Frankrijk/België/Spanje). Sublieme zwarte satire over het turbokapitalisme. Werkloze José Garcia besluit zijn concurrenten op de arbeidsmarkt preventief uit te schakelen. Film wemelt van met reclame beplakte vrachtwagens.Canvas, 23.35-1.35u.