film

La boite magique The Magic Box Year: 1951 - uk Maria Schell, Robert Donat Director: John Boulting Photo12

Tiger Bay (J. Lee Thompson, 1959, Engeland). Bejubelde psycholische thriller waarin de toen 13-jarige Hayley Mills debuteerde. Ze is getuige van de moord door een Poolse zeeman (Horst Buchholz) op zijn vriendin. Ook met Hayley’s vader John Mills.BBC 2, 13.15-15.00u.

Ronja rövardotter / Ronja de roversdochter (Tage Danielsson, 1984, Zweden). Voor kinderen vanaf een jaar of negen, maar ook voor volwassenen, is deze verfilming van Astrid Lindgrens boek een verrukkelijk sprookje met betoverde wouden en goedmoedige struikrovers en een niet-moralistische parabel over kinderen en ouders.Ned.3, 15.30-17.30u.

An Inconvenient Truth (Davis Guggenheim, 2006, VS). Veelbesproken documentaire van voormalig presidentskandidaat Al Gore is vooral een bevlogen lezing met lichtbeelden. Over het milieu en het broeikaseffect, en wat ons te wachten staat. Canvas, 21.00-22.35u.