vandaag

In het nieuws:

Geert Wilders moet getuigen in de extra beveiligde rechtszaal in Rotterdam. De voorman van de PVV moet dat doen in de strafzaak tegen de Rotterdamse rapper Mo$heb, die ervan wordt verdacht Wilders via een raptekst te hebben bedreigd. In de tekst van het nummer ‘Wie Iz De Volgende’ zei de rapper dat het „bam bam” is als hij de PVV-leider tegenkomt. Volgens Mo$heb moet Wilders dat „niet zien als een bedreiging, maar als een meningsuiting”.

In Kaapstad is de loting van het wereldkampioenschap voetbal, volgend jaar in Zuid-Afrika. Nederland is een van de acht groepshoofden.

Volg de loting vanaf 18.00 uur op Nederland 1

In de Kunsthal Rotterdam wordt de tentoonstelling Het geheime leven van Syrische lingerie geopend. De expositie is nog te zien tot en met 7 maart 2010.