The Cove

scene uit de documentaire The Cove (2009) FOTO: Benelux Film Dolphin hunters off the coast of Taiji, Japan kill about 2300 dolphins yearly by driving dolphins ashore using underwater sound. The dolphin drive, as it is called, is financed primarily through the captive dolphin industry which pays dearly for trained dolphins. Psihoyos, Louie

In: 8 bioscopen

Het is allemaal de schuld van Flipper, zegt zijn voormalige trainer Ric O’Barry in de documentaire The Cove, van Louie Psihoyos, de publieksfavoriet van het IDFA. Tijdens zijn bemoeienis met de tv-serie leerde O’Barry veel over het gedrag van de tuimelaardolfijnen. Maar hij kwam ook tot inkeer: ze moeten niet in gevangenschap leven. Sindsdien is hij een dierenactivist. O’Barry is de hoofdpersoon van The Cove, een documentaire, een opwindend en emotioneel verslag van de strijd tegen dolfijnvangst.

Regie: Louie Psihoyos.