Sport kort

Franse tennisster Amélie Mauresmo beëindigt loopbaan

PARIJS. Amélie Mauresmo stopt met tennissen. Dat maakte de dertigjarige Française gisteren bekend. Mauresmo, die 21ste staat op de wereldranglijst, won tijdens haar loopbaan twee grandslamtoernooien. In 2006 was ze zowel op de Australian Open als op Wimbledon de beste. In beide finales was de Belgische Justine Henin haar tegenstander. In totaal behaalde Mauresmo 25 toernooizeges. In september 2004 loste ze Henin af als nummer één van de wereld, een primeur voor Frankrijk. Net daarvoor had ze in Athene olympische zilver gewonnen. Mauresmo kwam in september voor het laatst in actie. De tennisster, die bekendstond om haar goede backhand, ging in de tweede ronde van de US Open onderuit tegen de Canadese Aleksandra Wozniak. (ANP)

Hockeyers na zege kleine kans op finale

MELBOURNE. Dankzij een 3-2 zege op Engeland hebben de Nederlandse hockeyers nog kans de finale van de Champions Trophy te bereiken. Een kleine kans: Nederland moet morgen met ruime cijfers winnen van Duitsland, dat gisteren gastland Australië de eerste nederlaag in het toernooi bezorgde: 1-3. En Zuid-Korea mag morgen niet winnen van Engeland. In de strijd om de vijfde plaats treft Engeland zondag Spanje, dat gisteren een 4-1 voorsprong tegen Zuid-Korea verspeelde. De Aziaten slaagden er mede door een hattrick binnen zeven minuten van Nam Hyun-Woo in terug te komen tot 5-5. (ANP)

Renstal Sauber keert terug in Formule 1

PARIJS. De renstal van Sauber keert volgend jaar terug in de Formule 1. De internationale automobielfederatie FIA bevestigde gisteren dat het Zwitserse team van Peter Sauber als dertiende equipe is toegelaten. Sauber neemt de plek in van Toyota, dat zich heeft teruggetrokken uit de koningsklasse van de autosport. Sauber was tussen 1993 en 2005 als zelfstandig team actief in de Formule 1. Vier jaar geleden verkocht Peter Sauber zijn renstal aan BMW. Vorige week nam de 66-jarige Zwitser het Formule 1-team weer over van BMW. (ANP)

Geen Tourkaart voor golfer Wil Besseling

GIRONA. Golfers Wil Besseling en Rolf Muntz zijn er niet in geslaagd via het kwalificatietoernooi in Spanje deelname aan de Europese Tour af te dwingen. Daardoor zijn Robert-Jan Derksen en Maarten Lafeber in 2010 waarschijnlijk de enige Nederlandse golfers in de Tour. Joost Luiten, lang uitgeschakeld door een blessure, krijgt nog een herkansing zijn verblijf te verlengen. (ANP)

FIFA: leeftijdsgrens Spelen blijft 23 jaar

KAAPSTAD. De FIFA heeft besloten dat de maximumleeftijd voor deelname aan het olympische voetbaltoernooi 23 jaar blijft. Een commissie heeft onderzocht of de leeftijdsgrens verlaagd moest worden naar 21, maar de FIFA besloot de situatie niet te veranderen. (ANP)