Spannende Letters

Voor de letterwedstrijd vroegen wij: schrijf je eigen naam in spannende letters. En jullie hebben daarvoor heel mooie ontwerpen ingestuurd. Maar er kunnen maar drie kinderen winnen. Daarom heeft Marieke van Oudheusden van het Graphic Design Museum een keuze moeten maken. Deze winnaars krijgen een vrijkaartje voor het lettermuseum van Marieke in Breda.

Emma van Delft uit Voorhout heeft een strakke letter ontworpen. „In iedere letter komen driehoekjes terug. Zo is duidelijk zichtbaar dat de letters tot het zelfde type behoren”, zegt Marieke. „Door de pasteltinten, de bloemetjes en de hartjes moet de lezer meteen denken aan een soort paradijs.”

Aan de letters van Charlotte Wennekes (8 jaar) uit Cothen kun je zien dat ze van dieren houdt. In elke letter zit een hond of een kat. „De letters zijn omrand met dikke gekleurde lijnen en ingekleurd met een zachtere kleur. Dit maakt het geheel heel vrolijk. Een letter waar je blij van wordt”, zegt Marieke.

Justin Moor (12 jaar) uit Hoofddorp heeft iets met griezelen. En hij houdt van eenheid. Door de vorm kun je zien dat de letters bij elkaar horen. „In een oogopslag is duidelijk dat het gaat om griezelletters”, zegt Marieke. Knap is hoe Justin de letter I heeft gemaakt. De I is namelijk een mes, maar leest toch als een letter. Doordat Justin de dezelfde kleuren gebruikt, past het mes naadloos bij de letters.